NYBORG / ASSENS / FAABORG-MIDTFYN: Dobbelt så mange borgere, der har problemer med at lade flasken stå, er kommet i behandling siden 2011, da de tre fynske kommuner Nyborg, Assens og Faaborg-Midtfyn selv begyndte at tage sig af dem i stedet for at sende dem til behandling i Odense og Svendborg, skriver DR Nyheder.
- Ofte er det eksempelvis vores hjemmeplejere, som opdager, at en borger kan have alkoholproblemer. Og uden at skulle nedgøre den indsats, Odense Kommune gjorde, så kan vi bedre hjælpe og behandle borgere med alkoholproblemer i dag, siger fortæller lederen af Assens Kommunes misbrugsbehandling, Per Ørsted Honoré.
Anette Søgaard Nielsen er projektdirektør på Syddansk Universitets enhed for Klinisk Alkoholforskning. Hun mener, at de kortere afstande og den større synlighed i mindre kommuner er gavnligt for alkoholikere. Hun forklarer, at der minimum skal være ansat fem til seks medarbejdere for at en kommune kan løfte den generelle behandling.
mk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.