KØBENHAVN: Der anmeldes alt for mange psykiske sygdomme, der aldrig vil blive anerkendt som arbejdsskader, mener arbejdsmedicinsk ekspert. Det skriver DA's nyhedsbrev Agenda.
Sidste år blev der anmeldt rekordhøje 4.468 psykiske sygdomme som arbejdsskader, svarende til en stigning på 28 pct. i forhold til året før. De færreste af anmeldelserne anerkendes som værende erhvervssygdomme. Sidste år blev 187 sager anerkendt, svarende til en anmeldelsesprocent på lige godt fire pct. For ti år siden blev der anmeldt 1.165 psykiske sygdomme som arbejdsskader.
Johan Hviid Andersen, overlæge og professor ved arbejdsmedicinsk klinik i Herning, mener ikke, at der er tilstrækkelig dokumentation for, at de psykiske problemer kan tilskrives jobbet:
- Der er ingen tvivl om, at vi i Danmark har haft en underlig vækst i anmeldelser af psykiske arbejdsskader. Der er slået hul på systemet, da man begyndte at anerkende psykiske erhvervssygdomme, og der for mig ingen tvivl om, at anmeldelserne bliver brugt til at flytte grænserne for, hvornår man kan nå en anerkendelse og erstatning, siger han.
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.