

SILKEBORG: Regeringen vil i en treårig forsøgsperiode give sygemeldte mulighed for at afvise en bestemt behandling, som de ikke ønsker, uden at de mister deres forsørgelsesgrundlag.
- Vi er meget glade for, at regeringen har lyttet til vores forslag om at give borgerne ret til et friere behandlingsvalg i sager om sygedagpenge, fleksjob og førtidspension, siger Erling Prang (S), formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Silkeborg.
I juni 2012 skrev udvalget til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) for at få hende til at se på den etiske problemstilling i, at sygemeldte borgere i dag kan føle sig tvunget eller presset til at modtage en bestemt behandling for at kunne bevare retten til sygedagpenge eller få tilkendt fleksjob eller førtidspension.
- I regeringens udspil til nye regler på sygedagpengeområdet kan vi se, at de har lyttet til vores forslag, så borgerne kan sige nej til en behandlingsform, som de ikke ønsker. I stedet får de ret til at få tilbudt en anden behandlingsmulighed, og det er vi godt tilfredse med, siger Erling Prang.
- Den nuværende lovgivning kan presse nogle sygemeldte til at sige ja til en behandling, som de ikke er trygge ved, f.eks. for ikke at miste retten til sygedagpenge. Det har vi bl.a. set ved behandlinger som elektrochok. Jeg synes, det er i orden, at lovgivningen stiller visse krav til borgere, som modtager en offentlig forsørgelse, om at medvirke aktivt til at forbedre deres muligheder på arbejdsmarkedet. Men det er ikke rimeligt, hvis lovgivningen kan presse sårbare mennesker ud i en bestemt behandlingsform under trussel om, at de ellers vil miste deres forsørgelse.
Regeringen vil nu indkalde partierne i Folketinget til forhandlinger med udgangspunkt i regeringens udspil til nye regler på sygedagpengeområdet. Regeringens forslag til nye sygedagpengeregler kan findes på beskæftigelsesministeriets hjemmeside: www.bm.dk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.