I 19 år brød Danmark 'klart' sine internationale forpligtelser, når det gælder behandlingen af statsløse personer. Det konkluderer Statsløsekommissionen i sin beretning, der mandag er blevet offentliggjort fire år efter, at kommissionen blev nedsat.To embedsmænd fritages indtil videre fra tjeneste som konsekvens af Statsløsekommissionens beretning.
Kommissionen med landsdommer Peter Buhl i spidsen fastslår, at to embedsmænd kan drages til ansvar for de mange års konventionsbrud, der førte til retsstridige afslag på statsborgerskab.
- Jeg har noteret mig kommissionens vurdering af, at der er grundlag for, at det offentlige søger to embedsmænd draget til ansvar, anfører integrationsminister Inger Støjberg (V) i en pressemeddelelse.
Når de 19 års konventionsbrud under skiftende regeringer og embedsværk fører til, at to embedsmænd kan søges draget til ansvar, så skyldes det, at kommissionen deler den lange periode op i to halvdele:
Afslagene i perioden indtil 2007 er udtryk for uagtsomme tjenesteforseelser, men de har ikke været af en sådan grovhed, at der er grundlag for at drage nogen til ansvar, skriver kommissionen i sin beretning. Men når det gælder perioden fra 2008 til 2010, så vurderer kommissionen, at to embedsmænd har begået forseelser af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at de drages til ansvar.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.