KØBENHAVN: I alt 25 personer har igennem de seneste 10 år fået erstatning i Arbejdsskadestyrelsen, alene fordi de har været kritisk omtalt i landets aviser og nyhedsudsendelser i forbindelse med deres arbejde.
Det skriver Søndagsavisen på baggrund af en ny undersøgelse fra Bispebjerg Hospitals Arbejds- og Miljømedicinske Afdeling, som er offentliggjort af Ugeskrift for læger.
- Det er uagtsom mobning af helt almindelige lønmodtagere som sygehjælpere eller politibetjente, der ikke er vant til at begå sig i medierne. De er blevet så psykisk syge af udhængningen, at de har fået erstatning i et system, der ellers ikke rutter med erstatninger, forklarer professor i arbejdsmedicin ved Bispebjerg Hospital Finn Gyntelberg.
Testpersonerne er anonymiserede, så studiet udpensler ikke i detaljer, præcist hvorfor de er blevet hængt ud, men han vurderer, at de i de fleste tilfælde er blevet renset for de anklager, medierne har rettet imod dem:
- Ellers havde de nok ikke fået erstatning, siger han.
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.