Der er næsten umuligt at få fuld erstatning, når sygeplejersker og andre offentligt ansatte bliver offer for vold i arbejdstiden. Bliver man slået eller sparket, skal man nemlig melde episoden til politiet - også selvom patienten er psykisk syg eller på anden måde sårbar. Det stiller sygeplejerskerne i et etisk dilemma, skriver Dansk Sygeplejeråd.
Næstformand i Dansk Sygeplejeråd Dorte Steenberg uddyber:
- Som reglerne er i dag, er sygeplejersker som udgangspunkt tvunget til at anmelde patienten for at få ret til erstatning, også selv om patienten er psykisk syg. Men gør de det, risikerer de for det første, at det går ud over deres relation med patienten, som er så vigtig for vedkommendes pleje og behandling. For det andet risikerer personalet, at den psykisk syge patient bliver retsforfulgt og dømt til behandling. Og det er som regel ikke dét, sygeplejerskerne ønsker for deres patienter, siger næstformand i Dansk Sygeplejeråd Dorte Steenberg.
- Det er absolut muligt at løse, hvis arbejdsgiverne tegner en udvidet ansvarsforsikring for medarbejderne, der dækker følger af vold fra patienter og borgere, der ikke er ved deres 'fulde fem'. Derfor har jeg også med glæde noteret mig, at Danske Regioners formand for Psykiatri- og Socialudvalg, Charlotte Fischer (R), mandag meldte ud, at hun vil arbejde for en løsning inden årets udgang.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.