ESBJERG: Når forældre til børn med handicap har brug for hjælp fra Esbjerg Kommune, skal de møde et kompetent hold af medarbejdere, der samles omkring barnet og arbejder sammen for at løse de udfordringer, som den enkelte familie har. Derfor slår kommunen fra den 1. august familierådgivningen og specialrådgivningen sammen.
Den nye organisering sikrer, at specialrådgivningens viden om børn med handicap bliver fordelt ud i hele kommunen, så kompetencerne er der, hvor børnene er. Forandringen bliver sat i værk ud fra et ønske om at forbedre kvaliteten af sagsbehandlingen og gøre rådgiverne mere tilgængelige for familierne. Det er samtidig et mål at bevæge sig væk fra silotænkningen og i højere grad arbejde tværgående, så fagligheden også trækker tråde ud til børnenes hverdag i dagtilbud eller skole.
Som et led i processen har kommunen søgt inspiration i andre kommuner og fået assistance af eksterne konsulenter, ligesom forældre har bidraget med input ud fra deres erfaringer med Specialrådgivningen. Sammenlægningen vedrører 125 medarbejdere og medfører ingen forandringer af ressourcerne på området. Med 30 sager pr. rådgiver oplyser kommunen, at de fortsat følger Dansk Socialrådgiverforenings anbefalinger på området.
mfa
.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.