dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

EU-dom åbner for flere familiesammenføringer

KORT NYT
12. APR 2016 13.53

Danmark kan ikke længere pr. automatik give afslag på familiesammenføring alene med den begrundelse, at der er gået mere end to år siden, ansøgeren fik opholdstilladelse, fremgår det af en dom fra EU-Domstolen i Luxembourg. Dommen er afsagt tirsdag og er et svar på en forespørgsel fra Østre Landsret.

Dommen gælder den nu 25-årige tyrkiske statsborger Caner Genc, der aldrig har været i Danmark, ikke taler dansk og kun sjældent har set sin far. For ti år siden fik han afslag på opholdstilladelse i Danmark med den begrundelse, at han ikke har mulighed for at blive ordentligt integreret, men det strider mod EU's associeringsaftale med Tyrkiet, fastslår domstolen og underkender dermed en stramning af den danske udlændingelov fra 2004.

Den danske begrænsning af tyrkeres ret til familiesammenføring med deres børn træder i praksis i kraft, hvis ansøgningen om familiesammenføring bliver indgivet mere end to år efter, at faren eller moren har fået permanent opholdstilladelse i Danmark. Men ifølge EU-Domstolen skal det være slut med automatikken, og i stedet skal der i hver sag foretages en konkret vurdering af barnets mulighed for at blive ordentligt integreret.

Ritzau

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/eu-dom-aabner-for-flere-familiesammenfoeringer

GDPR