
De første ti modtagere nogensinde af Fællesskabsprisen er fundet. Her kan du læse, hvem de 10 vindere er, og hvorfor netop de har modtaget årets pris.
Sølund Festival
Festivalen er helt unik og dækker et vigtigt behov for mennesker med særlige behov. Festivalen formår at skabe et frirum, hvor der er plads til alle. Sølund Festivalen forlænger Fællesskabet til også at gælde en gruppe, der ellers ofte og med rette føler sig udenfor, og derfor modtager de Fællesskabsprisen 2014
Fødselsdagskompagniet
Fødselsdagskompagniet en forening i Aalborg, der overtager børns fødselsdage, når forældrene ikke selv kan holde den. Årets mest populære tema er pirater og inkluderer 15 frivillige og en flødebollekanon. Fødselsdagskompagniet består af en gruppe borgere, der så et behov og følte at de burde handle. Og det gjorde de så, helt uselvisk.
Ole Kassow (Cykling uden alder)
Ole Kassow har organiseret rickshaw-cykler med unge bag styret og ældre i sæderne. Et koncept, der hurtigt har spredt sig. Over hele landet får unge og ældre nu fælles oplevelser på cyklen, imens de deler erfaring og livsglæde.
Cykling uden alder beviser, at det vi er fælles om, ikke nødvendigvis er det mest nyttige. Danmark er netop verdens bedste land, fordi vi ikke kun tænker på det eller dem, hvor det bedst kan betale sig.
Palle Nissen og Finn Madsen
Palle Nissen og Finn Madsen hjælper ordblinde kolleger til at kunne begå sig digitalt og bogligt. Sammen har de to gjort en ekstraordinær indsats for ordblinde og læse- og stavesvage, som dagligt giver kollegaerne tro, håb og mod.
Palle Nissen og Finn Madsen formår at sætte fokus på en tabubelagt problemstilling om ordblindhed og gennem deres arbejde hjælpe med til, at det tabu bliver brudt.
2200 Godnathistorier
2200 Godnathistorier fortæller historier for børn og ældre i København. De skaber meget konkrete små fællesskaber i fællesskaberne. Det er helt forskellige mennesker, fra ældre på plejehjem til unge i baggårde og børn på lektiecaféer, der sidder og lytter til en god historie.
Flemming Pihl Jensen
Flemming Pihl Jensen er buschauffør i Esbjerg, og han elsker det. Han er så vild med det, at hans passagerer også får mere lyst til at tage på arbejde, efter deres køretur med ham. Han har en faglig stolthed, som smitter af på passagerne. Hans humør fører direkte til mere livskvalitet for hans medborgere.
Anton Brynning
Anton Brynning er klejnsmed i Vildbjerg, hvor han som frivillig i en ungdomsklub er reservefar for en større flok drenge. Han er en uvurderlig og konkret hjælp for drengene, for drengenes familier og for kollegaerne i klubben.
Rita Paula Nielsen
Rita Paula Nielsen er trods sine knap 80 år, en aktiv danse- og gymnastiklærer på sit plejehjem i Hillerød. Hun inspirerer uge efter uge kursisterne med sin umiskendelige ukuelighed og gode humør. Rita Paula Nielsen skaber meget konkrete fællesskaber hos en gruppe medborgere, der ellers ofte er i risiko for at falde udenfor fællesskabet.
Ahmad Walid Rashidi
Ahmad Walid Rashidi hjælper mennesker med benproteser. Da han selv var blot seks år gammel, fik han sprængt en del af benet væk under den blodige borgerkrig i Kabul. Nu samler han selv penge ind til at skaffe proteser til dem, der har mest brug for det.
Lone Søndergaard
Lone Søndergaard er jordemoder på rigshospitalet og ildsjæl på Ærø. Hun vinder for et engagement, der imponerer både kollegaerne, de fødende kvinder og de lokale beboere på Ærø. Hun bruger sit job til at kæmpe for at andre skal have det godt. Hendes job på rigshospitalet, hvor hun er jordemoder handler ikke om hende selv, men om dem hun møder.
Fællesskabsprisen er opstået i et samarbejde mellem beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, ISS, Falck, DFDS, Dansk Metal, 3F, HK, ledere og medarbejdere i Skanderborg Kommune, Professionshøjskolen Metropol, og VIA Univercity College.
kil
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.