Mange boliger står tomme rundt omkring i kommunerne, fordi de er reserverede til flygtninge, der aldrig er kommet. Og det koster paradoksalt nok kommunekasserne mange millioner kroner, skriver Berlingske.
Frem til juni fik kommunerne at vide, at de skulle placere 17.000 flygtninge i år. Men nu lyder prognosen på 7500 flygtninge.
De tomme boliger efterlader en millionregning. Det skyldes, at reglerne om boligstøtte er blevet ændret, så kommunerne ikke længere kan få refusion for deres udgifter til tomgangsleje i midlertidige boliger.
Det er positivt, at flygtningestrømmen er aftaget, siger Thomas Katrup-Larsen (S), der er formand for arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget i KL, til Berlingske. Men:
- Udfordringen er, at de tomme boliger har medført, at der bliver tørret en regning af på os, fordi man i ministeriet har ændret reglerne fra den ene dag til den anden, så man ikke kan hjemtage refusion.
Forhøjet tilskud beholdes
KL beder i et brev til integrationsminister Inger Støjberg (V) om, at reglerne for refusion tilbagerulles, så kommunerne kan få deres udgifter dækket. KL ønsker også at indsætte andre beboere i de tomme boliger.
Men ministeren er ikke enig med kommunerne i, at der skulle være merudgifter, fordi der kommer færre flygtninge.
- De udgifter kommunerne har til boliger, som ikke skal bruges lige nu, er marginale i forhold til det store regnestykke. Her tænker jeg ikke mindst på, at regeringen i forbindelse med topartsaftalen med KL tilførte kommunerne godt en milliard kroner, siger Inger Støjberg til Berlingske.
Ministeren henviser til, at integrationstilskuddet også blev hævet med 225 mio. kr. Penge som ikke bliver taget tilbage, selv om flygtningetallet ikke er så højt som ventet.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.