Hjemmehjælpere med dårlig ryg og skolelærere med stress skal ikke regne med lang tid i sygesengen, før de risikerer en fyreseddel. Sådan lyder det fra Danmarks Lærerforening, FOA's Social- og Sundhedsafdeling, Dansk Sygeplejeråd, Jordemoderforeningen og HK Kommunal, som alle siger til Avisen.dk, at de kommunale og regionale arbejdsgivere er blevet hurtigere til at fyre medarbejdere, der er langtidssyge.
Reformen af sygedagpenge fra 2014 betyder blandt andet, at en syg medarbejder nu kan koste den offentlige arbejdsgiver ca. 7.000 kr. mere om måneden efter 22. uge. Samtidig er der kommet krav om at sætte tidligere ind med samtaler og køreplaner for den syge, men i de fem fagforeninger har alle en oplevelse af, at samtaler, der egentlig skal hjælpe den syge med at finde tilbage til arbejdet, kan have en bagside, forklarer blandt andre Palle Nielsen, der er formand for FOA SOSU og repræsenterer 17.500 sosuer i Københavnsområdet.
I KL er formand for løn- og personaleudvalget Høje-Taastrup-borgmester Michael Ziegler (K) helt uenig i fagforeningernes vurdering. Tværtimod at kommunerne skulle være blevet hurtigere til at fyre syge, oplever han, at de 'er meget opsat på, at fastholde medarbejdere og hjælpe de syge tilbage på arbejde. Meget af det handler om tidlig indsats, og derfor er man tidligt ude i en dialog med den sygemeldte', siger Michael Ziegler til Avisen.dk.
mk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.