SILKEBORG: Unge, der er parate til at tage en uddannelse, har med kontanthjælpsreformen fået færre penge at leve for. Men selv om 713 unge under 30 siden januar har modtaget den såkaldte uddannelseshjælp i Silkeborg Kommune, har kun 10 henvendt sig for at få hjælp til at betale huslejen. Og det kommer bag på formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Hanne Bæk Olsen (S).
- Vi havde forventet, at der ville komme flere unge med boligproblemer, end der gør. Så det ser ud til, at de finder deres vej igennem det. Men vi vil rigtig gerne vide, om de har lagt en holdbar strategi for, hvordan de klarer sig for uddannelseshjælpen, og om der er noget, vi i Silkeborg Kommune kan støtte dem i, som de ikke i forvejen får hjælp til, siger hun.
Derfor har Silkeborg Kommune i samarbejde med Randers Kommune besluttet sig for at afdække, hvad de unge gør for at holde sammen på økonomien.
Usikker boligsituation
I undersøgelsen bliver de unge blandt andet spurgt, om de har fundet et billigere sted at bo, om de låner penge af venner og familie eller sparer på udgifter til mad og tøj. Undersøgelsen tegner et billede af, hvor mange unge der har taget højde for den nye økonomiske situation, og hvad deres sociale baggrund betyder for den måde, de tackler en hverdag med uddannelseshjælp på. Billedet skal også pege på, hvilke tiltag der er brug for.
- Vi er bekymrede for denne her gruppe af unge, fordi en usikker boligsituation kan få dem til at droppe ud af en uddannelse og dermed få stor betydning for resten af deres liv. Vi vil gerne gøre dem opmærksomme på, at de kan få hjælp hos os, hvis de har svært ved at klare sig økonomisk, siger Hanne Bæk Olsen.
jsb
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.