dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi
Jacob Bundsgaard. (Foto: Gregers Tycho, Polfoto)

Firmaerne skal også åbne døren for flygtninge

KL-udvalgsformand Jacob Bundsgaard (S) savner værktøjer, der gør det nemmere at åbne døren til virksomhederne, og som laver myriade af ordninger på området om
10. MAR 2015 13.13

KL genkender ikke billedet af, at der gøres for lidt for at få flygtninge i job.

Når kommunalt ansatte banker på døren til danske virksomheder, skal virksomhederne være bedre til at åbne, så flere flygtninge og indvandrere får en såkaldt virksomhedsrettet indsats i løbet af de tre år, hvor de indgår i et integrationsforløb.

Det siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), der er formand for KL's arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg, om tal fra det såkaldte Carsten Koch-udvalg, der viser, at kun 45 pct. af de jobparate flygtninge og indvandrere får en virksomhedsrettet indsats.

Savner værktøjer
- Vi har brug for værktøjer, der gør det nemmere at åbne døren til virksomhederne, og som laver den myriade af ordninger på området om. Der er omkring 15 forskellige tilskudsordninger i dag. Det skal sænkes, så virksomhederne kan overskue det.

- Kommunerne skal ud i virksomhederne og sørge for, at de er med til at tage et ansvar. Det er kommunernes opgave, men der skal også være nogen, der åbner døren, siger han.

Jacob Bundsgaards reaktion kommer, efter at økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), tirsdag i dagbladet Politiken sender en verbal opsang mod landets kommuner, som han selv har ansvaret for.

Østergaard mener, at kommunerne har svigtet den vigtige opgave med at sikre jobparate flygtninge og indvandrere ophold i virksomheder som en del af deres integration i Danmark.

Mere virksomhedsrettet i dag
- Det her er tal fra 2013, så der er løbet lidt vand i åen siden da. Det er min klare forventning, at hele beskæftigelsen er langt mere virksomhedsrettet i dag, siger Jacob Bundsgaard.

Han erkender kommunernes ansvar, men sender bolden videre til virksomhederne og regeringen, der forventer snart at lancere et udspil på området.

- Kommunernes ambition er at gøre det bedre, og vi skal dele den viden, der er til rådighed. Jeg har en forventning om, at regeringen kommer med udspil, som gør, at flere flygtninge og indvandrere kan komme i beskæftigelse, siger Jacob Bundsgaard.

Mentorer virker
Kommunerne skal være bedre til at tage flygtninge og indvandrere under armen, når de skal ud på arbejdsmarkedet i løbet af de tre år, hvor de indgår i et integrationsforløb. Det kan ske ved at kortlægge den enkeltes kompetencer og ved mentorordninger, siger integrationschef Anette Christoffersen, Dansk Flygtningehjælp, efter kritikken fra Morten Østergaard:

- Man skal være hurtigere til at se på flygtninges kompetencer, men det er også en udfordring at finde arbejdspladser. Man skal åbne redskabskassen, for det er nogle andre ting, der skal til for at få en flygtning i arbejde i forhold til en etnisk dansker.

- Man kunne sende mentorer med flygtningene, så de bliver bedre hjulpet ind på arbejdspladserne, og her kan kommunerne godt gøre mere. Det skal der ikke herske tvivl om, siger hun.

Ritzau

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/firmaerne-skal-ogsaa-aabne-doeren-for-flygtninge

GDPR