En fjerdedel af udsatte børn og unge i behandling for psykisk sygdom får det værre, mens de er i behandling. Det er markant flere end procentdelen af voksne i behandling, som får det værre under deres behandling.
Bl.a. derfor er der mange, som dropper ud af den behandling, de får tilbudt, og derefter bliver svære at komme i kontakt med.
- Og vi ved jo, at vore arbejde virker - men kun hvis det lykkes os at holde kontakten med dem. Hvis de stopper, kan vi jo ikke gøre en forskel for dem, siger Susanne Bargland, der er psykolog og ekspert i Feedback Informed Treatment - også kaldet FIT - da hun taler til KLs konference om socialt udsatte børn.
Det virker
Susanne Bargland kom selv til at undre sig over, hvorvidt hun overhovedet kunne vide, om hendes arbejde overhovedet virkede. Derfor stiftede hun bekendtskab med FIT.
FIT blev introduceret af Scott Miller i 2004 med bogen The Heroic Client. Han udviklede en systematisk måde til at vurdere det forløb, som borgeren var i. Ud af det arbejde kom en række målingsskemaer - skemaer som også er udviklet til børn og unge i enklere sprog og med piktogrammer.
- At undersøge det her nedbringer antallet af klienter, der får det værre, fordi vi kan nå at ændre kurs undervejs, hvis det vi laver ikke er det rigtige for den enkelte borger - og det nedbringer også antallet af klienter, der dropper ud, siger Susanne Bargland.
Flere kommuner har i dag taget FIT til sig, og Socialstyrelsen anerkender metoden som en evidensbaseret praksis,
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.