Kommuner bruger i stigende grad borgernes arbejdskraft til at udføre opgaver, som de ikke selv kan finansiere, eller som en mulighed for at styrke demokratiet og fællesskabet. Det viser en rapport fra KORA og Syddansk Universitet, skriver DR.
I flere af samarbejderne betaler kommunen typisk materialer, mens frivillige lægger timerne. Andre steder tager borgerne selv initiativet og / eller betaler det hele. Fælles for projekterne er, at det er opgaver og velfærd, som kommunen traditionelt står for.
Rapporten, der bygger på svar fra 450 kommunalchefer, viser, at fire ud af fem chefer inden for det seneste år har haft et særligt fokus på at opbygge nye samarbejdsaftaler med frivillige. Rapporten viser også, at samarbejdet med frivillige formenligt vil blive udbredt yderligere de kommende år.
mfa
Se interaktivt kort hos DR over kommuner, hvor borgere løser kommunale kerneopgaver.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.