Flere og flere kommuner åbner særlige afdelinger for døende og uhelbredeligt syge, såkaldt palliative afdelinger. Fra 2009 til 2013 blev der åbnet 31 af den slags afdelinger i kommunerne, skriver Fagbladet FOA med baggrund i en opgørelse fra Videncenter for Rehabilitering og Palliation. Her vurderer man, at den markante stigning vil fortsætte.
- Alle kan ikke ligge på hospice, og det skal de heller ikke. Der skal være lokale tilbud, hvor pårørende har lettere ved at komme på besøg, siger sygeplejerske og forsker Mette Raunkiær på videncentret.
- Det er vigtigt, at kommunerne opretter palliative tilbud til borgerne, da mange ønsker at dø hjemme eller komme på hospice fremfor hospitalsindlæggelse, siger formanden for FOA's Social- og Sundhedssektor, Karen Stæhr, der peger på social- og sundhedsmedarbejderne som en naturlig del af personalesammensætningen i de kommunale tilbud inden for palliation.
mk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.