En rundspørge fra Politiken Research viser, at hver femte skoleleder har fået 'lidt flere' eller 'mange flere' lærere, som søger om nedsat tid i forhold til tidligere. Ønskerne om nedsat arbejdstid kommer oven i, at Lærernes A-kasse har meldt om stigende interesse for at gå på efterløn fra august, men endnu er det for tidligt at sige, hvor mange der gør alvor af overvejelserne.
- Vi er voldsomt opmærksomme på det. Det kan ikke være rigtigt, at lærerarbejdet skal udvikle sig til at være et deltidsjob, fordi der er mange, som ikke magter at have et fuldtidsarbejde. For lærerne er det afgørende at være velforberedt, så de kan levere den bedste kvalitet i undervisningen og udsigten til ikke at kunne det hører vi igen og igen bekymrer lærerne, siger formand Anders Bondo Christensen, Danmarks Lærerforening til Politiken.
Skolelederforeningen finder det helt naturligt, at der kommer en reaktion på en skolereform, som ændrer betingelserne for lærerne. - Det er en naturlig reaktion på en så markant ændring af arbejdsvilkårene. Vi har i de seneste år haft en stor udskiftning på skolerne, hvor ældre lærere er gået på pension og unge er kommet til. Lærerne har haft en udstrakt frihed, som nu bliver taget fra dem, når de får mere faste arbejdstider, siger formand Claus Hjortdal, Skolelederforeningen.
Læs hele artiklen i Politiken
kil
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.