dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Flere øst-arbejdere får dagpenge

Dagpengemodtagere fra de 10 østeuropæiske eu-lande er steget med 273 pct
KORT NYT
2. AUG 2013 7.01

KØBENHAVN: Stadig flere rumænere, litauere og polakker stiller sig op i den danske arbejdsløshedskø for at få dagpenge. Det viser en ny opgørelse fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), skriver Information.

Fra 2009 og til 2013 er antallet af dagpengemodtagere fra de 10 østeuropæiske EU-lande steget med 273 procent. Hvor der for tre år siden var 1430 østeuropæiske dagpengemodtagere, så ligger tallet i dag på 5336.

Betingelserne for at få dagpenge er de samme som for danskere: at østeuropæerne har været medlem af en a-kasse i et år, har arbejdet et år ud af de seneste tre og står til rådighed for arbejdsmarkedet.

SF's arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, konstaterer, at 'det er en bekymrende udvikling, og noget vi må holde øje med på længere sigt.
Dansk Folkepartis finanspolitiske ordfører, René Christensen, er ikke bekymret:
- På visse områder kan vi ikke undvære en indvandring af arbejdskraft og specielt ikke, når vi i de kommende år står over for en række store byggeprojekter. Og jeg er positiv overfor, at de melder sig ind i en a-kasse, siger han.

bi

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/flere-oest-arbejdere-faar-dagpenge

GDPR