
Er der særligt effektive indsatser til at komme kriminaliteten til livs i udsatte boligområder? Kan en mentor hjælpe arbejdsløse beboere med at få et job? Hvilke konsekvenser har det, hvis man sænker huslejen i udsatte boligområder? Og trives børnene i området bedre, hvis far og mor får kurser i at være forældre?
Det er nogle af de spørgsmål, som forskere fra SFI, Rambøll og Metropol skal forsøge at besvare frem mod 2020 i en evaluering finansieret af Landsbyggefonden.
Fokus på effekter
Fra tidligere undersøgelser ved man en del om, hvordan forskellige boligsociale indsatser overordnet virker. Men der er begrænset viden om effekterne af konkrete aktiviteter. Derfor sætter undersøgelsen fokus på netop effekterne inden for fire temaer: skole og uddannelse, beskæftigelse, forebyggelse af kriminalitet samt forældrekompetencer og børns trivsel.
Forskerne vil også undersøge, hvordan det boligsociale arbejde adskiller sig fra og spiller sammen med i det frivillige sociale arbejde såvel som den kommunale indsats.
Undersøgelsens resultater bliver løbende delt, så de kan bruges af praktikere, beslutningstagere o.a. Forskerne vil indsamle dansk og international viden om effekter af indsatser inden for de fire områder, og vil på den baggrund udgive forskningsrapporter fra 2015 og løbende frem mod 2020.
kil
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.