Traditionen, hvor nybagte mødre mødes for at udveksle erfaringer fra hverdagslivet med en baby, er ifølge Berlingske er ved at gå i opløsning til fordel for forældregrupper landet over. I cirka 25 kommuner landet over er sundhedsplejen begyndt at tilbyde forældregrupper, og i en håndfuld af dem har man helt permanent nedlagt tilbuddet om mødregrupper.
- Det er meget simpelt. Det handler om at snakke sammen. Man får forberedt sig sammen på familielivet. For mange nybagte forældre i vores tid handler det om at slippe kontrollen. I dag må vi erkende, at forældre rent faktisk skal lære at være forældre. De får ikke den samme viden overleveret som tidligere generationer. Fædre i dag har heller ikke stærke rollemodeller i deres egne fædre. De vil gerne være fædre på en anden måde. Og i forældregruppen oplever de, at deres overvejelser om den rolle bliver taget alvorligt, siger Else Guldager, der er sundhedsplejerske og ph.d. i sundhedsvidenskab og samtidig har været med til at udvikle kommunale koncepter for forældregrupper.
Ifølge hende er forældregrupper bedre egnet til det moderne familieliv, og evalueringer af ordningen viser endda, at den kan nedbringe antallet af konflikter i børnefamilierne og forebygge skilsmisseprocenten.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.