En af de mulige forklaringer, som sjældent fremdrages, når unge radikaliseres, er flygtningeforældres ofte traumatiserede baggrund, som sætter sig spor hos deres børn. Det siger David Oehlenschläger, rehabiliteringschef i DIGNITY - Dansk Institut mod Tortur og tidligere ansvarlig for den voldsforebyggende indsats i Kriminalforsorgen, i dagbladet Information. Han peger på nogle træk, der ifølge ham bør have myndighedernes intensiverede opmærksomhed, hvis fremtidig radikalisering af unge skal undgås.
En undersøgelse foretaget i 2013 af analysefirmaet LG Insight for Social-, Børne- og Integrationsministeriet blandt de kommunale medarbejdere, der arbejder med traumatiserede flygtninge, viser desuden, at hjælpen halter alvorligt ude i kommunerne. Fx mente kun hver femte adspurgte medarbejder i undersøgelsen, at kommunens indsats over for belastede familier ‘er koordineret og helhedsorienteret'.
Men en massiv kommunal indsats kan også risikere at forværre problemerne i familierne. Det viser en ph.d.-afhandling, som antropolog Mette-Louise Johansen, Aarhus Universitet, har lavet i samarbejde med DIGNITY, hvor hun i et år fulgte statsløse palæstinensiske familier, ankommet til Danmark for to årtier siden og bosat i Gellerupparken i Aarhus.
Læs hele historien hos dagbladet Information
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.