dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Forslag om sløjfning af pensionsbreve møder kritik

Socialchefer og kommuner mener, at forslag fra regeringen kan bringe ældre i klemme. Udbetaling Danmark frygter klager i massevis

Hver tredje dansker mellem 51 og 60 år aner ikke, hvornår de kan få folkepension. Alligevel vil regeringen nu afskaffe de breve, der fortæller ældre, at de snart kan søge folkepension.

Lovforslaget om at droppe varslingen skal førstebehandles i Folketinget i dag. Men ideen møder kritik fra flere instanser. Det skriver Fagbladet 3F.

Både KL og Foreningen af kommunale social-, sundheds- og arbejdsmarkedschefer er skeptiske overfor forslaget.

Socialcheferne frygter, at nogle borgere vil miste indtægt, når de ikke får besked om muligheden for folkepension. De peger på, at der blandt ældre er borgere, som digitaliseringen ikke er nået til.

- I det mindste bør der sendes brev til de ældre, der er undtaget fra digital post. De har de dårligste muligheder for at søge information af andre kanaler, skriver socialchefernes landsformand, Helle Linnet fra Vordingborg Kommune.

Folkepensionen kommer ikke af sig selv 
En undersøgelse foretaget af Danske A-kasser viser, at mange danskere ikke ved, hvornår de kan få folkepension. Rådet For Socialt Udsatte fraråder, at man ophører med at udsende meddelelser til ældre, når der hersker så stor usikkerhed om folkepensionsalderen. Det skriver formand og tidligere KD-minister Jann Sjursen i en kommentar til forslaget.

I januar 2019 øges folkepensionsalderen fra 65 til 65 1/2 år. Et halvt år senere stiger den igen til 66 år.

Sådan fortsætter det i de efterfølgende år. Derfor mener kritikerne, at der tværtimod kan være særlig grund til at orientere fremtidens ældre om, hvornår de kan få folkepension.

Mange tror, at folkepensionen kommer automatisk, men det gør den ikke. Allerede i dag er der ældre, som bliver overraskede over, at pengene ikke kommer af sig selv, fortæller Udbetaling Danmark, der administrerer folkepensionen. De forventer flere klagesager fra ældre, der kommer for sent med deres ansøgning:

- Antallet af klager forventes at være omkring 600 det første år, skriver Udbetaling Danmark. Det sker i en kommentar til forslaget om at droppe brevene.

 

mfa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/forslag-om-slojfning-af-pensionsbreve-moder-kritik

GDPR