
HJØRRING: I kommuner landet over barsler private med friplejehjems-projekter. Og pladserne bliver typisk revet væk. Men det er en udfordring i flere kommuner, skriver DR. For hvis et friplejehjem ikke kan køre rundt, så står kommunen ifølge formand for sundheds-, ældre- og handicapudvalget i Hjørring, Lilli Damsgaard Christensen (S) og skal overtage. Ældre kan selv vælge, om det vil bo på friplejehjem frem for kommunalt plejehjem. Det betyder, at kommunen bliver nødt til at lukke kommunale plejehjem, hvis borgerne vælger friplejehjemmet i stedet. Og det er dyrt, mener Lilli Damsgaard.
- Det tvinger kommunerne til at betale en overbetaling på 50.000 til 100.000 kr. årligt, siger hun til DR Nordjylland.
Et friplejehjem er et privat alternativ til det kommunale plejehjem, typisk med mere medbestemmelse.
dc
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.