Tilbud som madklubber, mentor-ordninger og ferielejre skal være en del af exit-programmer for rockere og bandemedlemmer, der siger farvel til bandelivet. Sådan lyder det ifølge Politiken fra Ungdommens Røde Kors, som vil indkalde tidligere bandemedlemmer, politi, kommuner, private og frivillige, der har erfaringer med at arbejde med tidligere kriminelle, til et topmøde for at diskutere, hvordan det frivillige foreningsliv kan spille en større rolle i livet efter banden.
- De offentlige myndigheder kan passe på en person, som er truet, og gøre en masse andre ting, der hører til i et exit-program, men velfærdsstaten kan ikke være din ven, siger landsformand i Ungdommens Røde Kors, Amalie Utzon, til avisen. KL er som udgangspunkt positiv, men understreger også vigtigheden af at have både politi og kommune inde over.
- Det er altså hårde ting, man beder unge mennesker om, som ikke alene kan løses med madcafeer eller andre sociale tilbud. Det er rigtig gode supplementer, men det er vigtigt, at tilbuddene er en del af en samlet indsats, hvor politi og kommuner har hovedansvaret, siger kontorchef Tina Wahl, KL's Center for Social og Sundhed.
mk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.