
HOLSTEBRO: Med projektet 'Den Grønne Trekant' vil tre boligselskaber i samarbejde med de lokale beboere og Holstebro Kommune opdyrke en ny type socialøkonomisk virksomhed. Et gartneri og cateringkøkken vil tilbyde beskæftigelse og uddannelse til beboere i det multikulturelle boligområde Trekanten i Holstebro.
Et ubenyttet grønt område og et nedlagt vaskeri skal i løbet af projektets første to år forvandles til et bæredygtigt gartneri og køkken, der producerer og udbringer mad, som præsenterer de forskellige beboers madkulturer.
Med projektmidler på kr. 1.750.000 fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter får kommunen og Boligselskabet Holstebro, Boligselskabet Sct. Jørgen og Lejerbo en ny mulighed for at tilbyde ledige unge fra boligområdet job og uddannelse i nærområdet.
Mad samler mennesker
Netop en synlig indsats i nærmiljøet med fødevarer som omdrejningspunkt vil løfte og åbne lokalområdet mod omverdenen, mener projektleder Alex Würtz:
- Vi ved, at iværksætteraktiviteten blandt mange tilflyttere er højere end blandt etniske danskere. Det er derfor oplagt at tage udgangspunkt i disse gruppers tradition og stolthed for selvstændighed - og kombinere det med fødevareproduktion og distribution af autentisk madkultur, som der i disse år er stor interesse for.
Projektet sigter ikke kun mod unge, som har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Projektet vil også tilbyde job til nogle af de kvinder, der i dag har svært ved at finde beskæftigelse og som har lyst til at medvirke til at skabe en ny virksomhed i lokalområdet.
Flere partnere
'Den Grønne Trekant' er både en uddannelse med fokus på mesterlære for de unge og et springbræt til arbejdsmarkedet for områdets beboere. Men projektet skal også skabe kendskab til områdets kvaliteter og nedbryder fordomme hos omgivelserne gennem leverancer og kundekontakt. Både restauranter, supermarkeder og områdets institutioner og beboere er potentielle aftagere af de lokale råvarer og mulige etniske menuer.
Projektmidlerne fra ministeriets pulje skal primært gå til uddannelsesdelen, undervisere og projekts øvrige gennemførelse. Køb af drivhus, redskaber, køkkeninventar og anden fysisk etablering skal finansieres af andre midler.
Uddannelsescenter Holstebro (UCH) og Videnscenter for Fødevarer og Udvikling (VIFU) samarbejder med boligselskaberne og kommunen om indsatsen. De bidrager blandt andet med viden og ekspertise, da VIFU har stort kendskab til fødevarebranchen, og da UCH i forvejen har uddannelsesforløb inden for gartneri.
I boligområdet Trekanten i Holstebro bor der ca. 4.500 borgere, hvoraf 43 pct. har anden etnisk baggrund end dansk.
Projektets sigte er, at den socialøkonomiske virksomhed efter to år fortsætter på et bæredygtigt og sundt kommercielt grundlag.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.