I dag optræder 28 udsatte boligområder på ghettolisten, men 14 boligområder er meget tæt på, viser en opgørelse fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Listen blev indført af VK-regeringen og rummer boligområder med megen kriminalitet, mange ikke-vestlige indvandrere og mange arbejdsløse. Ifølge Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter (S), skal der også i fremtiden eksistere en ghettoliste, men kriterierne for, hvornår områder havner på listen, ændres til efteråret:
- De nuværende kriterier er ikke operationelle. Man har brugt dem til at føre politik sammen med DF. Nu skal vi videre med og have løst de alvorlige udfordringer, og det vil ske via en større social og politimæssig indsats, siger han til Berlingske.
Jørgen Nue Møller, der var direktør i Programbestyrelsen mod ghettoisering, mener, at kun ét af de nuværende ghettokriterier giver mening: Andelen af arbejdsløse. Han kalder de to andre kriterier, andelen af ikke-vestlige indvandrere og omfanget af kriminalitetsdømte, 'mærkelige og svære at arbejde med'. Erik Bonnerup, der var formand for integrationstænketanken under både Nyrup-regeringen og VK, advarer mod at være for fokuseret på antallet af ghettoer.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.