GLADSAXE: Byrådet har netop vedtaget en ny beskæftigelsesplan for 2013. der bygger videre på de resultater, som kommunen har opnået ved at gøre en helhedsorienteret indsats for at få ledige i arbejde. I en tid med stigende ledighed og store udfordringer på beskæftigelsesområdet er det på den måde lykkedes Gladsaxe at sikre, at flere kommer i arbejde og færre ender på kontanthjælp og førtidspension.
Hvis en borger ikke er i stand til at passe et arbejde, inddrager kommunen forskellige faggrupper som fx fysioterapeuter, socialrådgivere, psykologer og andre relevante faggrupper for at finde og afhjælpe årsagen og hjælpe borgeren tilbage på arbejdsmarkedet. Er borgeren fx ledig på grund af dårlig ryg, undersøges det, hvorfor borgeren har ondt i ryggen og om borgeren skal i behandling eller genoptræning for at komme tilbage i job, eller om borgeren skal arbejde færre timer eller skifte branche.
Gladsaxe markerer sig generelt på beskæftigelsesområdet ved at have lavere udgifter til offentlig forsørgelse end i 15 andre sammenlignelige kommuner. Hvor den gennemsnitlige udgift til offentlig forsørgelse her gennemsnitlig er på 13.830 kr. per indbygger. Så er udgiften i Gladsaxe nede på 12.811 kr. per indbygger.
Flere løntilskudsjob og praktikker
Gladsaxe har dog stadig mange borgere på kontanthjælp. Derfor indeholder den nye beskæftigelsesplan initiativer til at nedbringe antallet af kontanthjælpsmodtager. Der skal fx indgås flere partnerskabsaftaler med virksomheder i kommunen, end dem, kommunen allerede har. Partnerskabsaftalerne går ud på, at virksomhederne forpligter sig til at oprette løntilskudsjob og virksomhedspraktikker. Målet er at opbygge de lediges sociale, faglige og sproglige kompetencer, og øge mulighederne for på længere sigt at få et almindeligt arbejde.
Beskæftigelsesplanen indeholder også tilbud til de borgere, hvor ledigheden ikke det største problem. Det kan være borgere med psykiske lidelser eller misbrug. Disse borgere vil fremover kunne få hjælp i et tilbud på Gammelmosevej for borgere med problemer, der er en barriere i forhold til arbejdsmarkedet.
- Regeringen ønsker en helhedsorienteret og tværfaglig rehabilitering, og rehabilitering har længe været i fokus i Gladsaxe. Med den nye beskæftigelsesplan sikrer vi at målrette indsatsen i forhold til den enkeltes behov og evner, som kan hjælpe borgere væk fra langtidsledighed og førtidspension. Det er godt for borgerne, og hvad der er godt for borgerne, er godt for Gladsaxe, siger formanden for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Serdal Benli (SF).
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.