dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Handicapcenter anklaget for at svigte familier og medarbejdere

Handicapcenter København bryder serviceloven og gør medarbejderne syge af stress, lyder anklagerne fra familier og ansatte

KØBENHAVN: Medarbejderne får angst, stress og depressioner, og de handicappede børns funktionsniveauer nedsættes unødigt. Så galt står det til i Handicapcenter København (HCK), skal man tro en ny rapport fra Arbejdstilsynet og 'forældregruppen til handicappede børn i København'.

I påsken sendte forældregruppen et åbent brev til socialminister Mikkel Warming (EL). Heraf fremgik det, at forældrene blandt andet bliver truet til at acceptere afgørelser uden partshøring, dagsordner eller referater, og at der ikke bliver udarbejdet de lovpligtige undersøgelser og handleplaner. Forældrene oplever desuden, at deres henvendelser bliver ignoreret.

- Vi har som enkeltpersoner forsøgt, at gøre opmærksom på de eksisterende problemstillinger uden held. Det er sket ved kontakt til ledelsen i HCK, Borgerrådgiveren, Socialdirektøren, Socialborgmesteren og Overborgmesteren. Borgerrådgiveren har rettet skarp kritik af kommunens sagsbehandling på området de sidste fire år uden mærkbar effekt, lyder det i brevet.

Forældregruppen tæller 105 personer og har tilslutning fra yderligere 126. Gruppen kræver et ledelsesskifte, lyder det i et opfølgende brev til socialudvalget.

Voldsomt arbejdspres
Rapporten fra Arbejdstilsynet, som Politiken har fået aktindsigt i, viser, at heller ikke medarbejderne er tilfredse. Eksempelvis beskrives det, at uklare krav, mistillid, konflikter og ydmygelser præger arbejdsdagen for sagsbehandlerne i afdelingen for merbevillinger til børnefamilier.

Afdelingen har blandt andet indført et system, hvor sagsbehandlerne får et kryds for hver afgørelse, de træffer. Det betyder ifølge medarbejderne et så stort arbejdspres, at der er opgaver, der ikke bliver udført og eksempelvis telefonopkald, der ikke bliver taget. Men også at flere medarbejdere bliver syge med angst, stress eller depressioner.

Konklusionen på rapporten er, at det ikke er 'sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt' at være medarbejder i afdelingen, men det billede genkender socialborgmester Mikkel Warming ikke.
- Den tegner et billede, som hverken ledere eller tillidsrepræsentanter kan genkende. Jeg hører ikke antydning af, at det skulle gå den forkerte vej derude, og vi er på vej med et skarpt høringssvar og en klage over Arbejdstilsynet, siger Mikkel Warming til Politiken.

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/handicapcenter-anklaget-for-at-svigte-familier-og-medarbejdere

GDPR