dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Handicappede betaler overpris for kørsel

Der bliver opkrævet millioner for meget i kørsel for handicappede - kun få regioner har ændret praksis

I mindst 28 af landets 98 kommuner og i tre af landets fem regioner har handicappede betalt mere for transporten, når de skal køres et sted hen, end loven siger, at der må opkræves. Det skriver Politiken.

Ved kørslen må der kun tages penge for eksempelvis brændstof og sprinklervæske, men flere steder har de handicappede også fået en regning for udgifter som afskrivning, reparation og forsikring. Ifølge Trafikstyrelsen er den opkrævning ikke lovlig. I reglerne om 'tilladelsesfri buskørsel', der dækker området, står der nemlig, at der kun må opkræves brugerbetaling for udgifter, der er direkte forbundet med kørslen.

I sin undersøgelse har Politiken kontaktet samtlige landets 98 kommuner, 66 har svaret og heraf oplyser 28 kommuner, at bosteder har taget for meget i brugerbetaling ved at lægge udgiften til for eksempel forsikring og reparation oven i regningen.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at der er 988 botilbud for handicappede i landet. Regnskaber fra 19 af disse bosteder viser, at der alene hos dem er blevet opkrævet tilsammen 1.070.440 kr. for meget for handicapkørsel i 2013.

Landets regioner er først ved at opdage problematikken. Region Midtjylland har i 2014 fulgt loven, og fra nytår har Region Syddanmark ændret praksis, så de også overholder loven. Men Region Nordjylland, Region Hovedstaden og Region Sjælland opkræver stadig ulovlig brugerbetaling.

De bosteder, der har opkrævet for meget, kan i sidste ende blive stillet over for et krav om tilbagebetaling.

Ritzau

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/handicappede-betaler-overpris-for-koersel

GDPR