Kommunerne svigter landets udsatte unge, når de skal gå fra anbringelse og ind i voksenlivet. Det konkluderer en ny rapport fra SL, skriver Information. Hele 44 pct. af 242 adspurgte opholdssteder og døgninstitutioner svarer, at kommunen i 'ingen' eller 'i nogle tilfælde' har tilbudt en lovpligtig handlingsplan til den unge, et halvt år inden han eller hun bliver 18 år. Dermed bryder kommunerne loven, påpeger Turf Böcker Jakobsen, der forsker i forhold for anbragte børn på SFI.
- Hvis ikke kommunerne afholder samtalen med den unge og får lavet handlingsplanen, inden han eller hun er fyldt 18, så bryder de loven. Det er rigtig problematisk for den anbragte unge, fordi man ender med at svigte den unge med fare for helt at tabe ham eller hende, hvis efterværnet ikke bliver iværksat, siger Turf Böcker Jakobsen.
Samtidig viser undersøgelsen, at op imod en tredjedel ikke får tilbudt den såkaldte efterværnsordning, som skal sikre, at den unge ikke falder igennem systemet, når han eller hun skal stå på egne ben.
KL anerkender, at kommunerne ikke overholder loven om handlingsplanen, men mener, at rapporten er et partsindlæg.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.