dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Hash er skyld i langt flere psykisk syge

Antallet af danskere, som har været på en psykiatrisk afdeling på grund af en diagnose, der skyldes hash, er mere end fordoblet fra år 2000 til 2012
1. OKT 2014 6.08

Især bliver mange indlagt med angst, hashpsykose eller skizofreni efter hashrygning, viser tal fra Det Psykiatriske Centralregister i Aarhus ifølge Metroxpress

Antallet af diagnoser fra landets psykiatriske afdelinger med cannabis-relaterede hoveddiagnoser er steget fra knap 300 i år 2000 til 700 i 2012, mens bidiagnoser, hvor den psykiske sygdom ud over hash har flere årsager, er næsten tredoblet fra 759 personer i 2003 til 2.091 personer i 2012. I samme periode er der ikke blevet flere, der har fået psykiske sygdomme af kokain, heroin og andre narkotiske stoffer.

Ifølge overlæge i psykiatri Henrik Rindom fra Hvidovre Hospital er stigningen i virkeligheden endnu større.

- Tallet stiger kraftigt, og oven i det skal du lægge de mange hundrede, der bliver indlagt med psykoser for at have taget flere stoffer på en gang, hvor hash er et af dem, siger han til Metroxpress.

Ledende psykolog Mikkel Arendt fra Risskov Psykiatrisk Hospital lavede for et par år siden en ph.d.-afhandling, der viste, at næsten hver anden med en hashpsykose få år efter fik skizofreni.

- Der er nok flere grunde til, at tallet for folk med psykiatriske diagnoser på grund af hash er steget så kraftigt. Vi kan se i flere andre lande, at indholdet af stoffet THC er steget kraftigt - hashen er blevet stærkere, og flere ryger skunk. Læger på danske psykiatriske afdelinger er nok også blevet mere opmærksomme, siger han.

 

 

kil

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/hash-er-skyld-i-langt-flere-psykisk-syge

GDPR