HOLSTEBRO: Erfaringer fra et pilotprojekt får Holstebro Kommunes Børn og Ungeforvaltning til at udvide ordningen til flere skoledistrikter og ansætte fire nye skolesocialrådgivere. Pilotprojektet blev indledt for halvandet år siden for at fremme den tidlige forebyggende indsats hos børn og unge med faglige og sociale problemer samt udfordringer i familien, og tilbagemeldingerne fra både skoler, elever og forældre har været positive.
Funktionen som skolesocialrådgiver sikrer blandt andet hurtigere hjælp og sparring for lærerne, men først og fremmest er skolesocialrådgivere med til at skabe tryghed for eleverne og deres familier, vurderer sektionsleder Rikke Toft fra Familiesektionen under Børn og Unge, og udvalgsformand Torben Gudiksen (R) kalder skolesocialrådgiveren 'en meget vigtig fremskudt funktion på skolerne.
Skolesocialrådgiveren har blandt andet samtaleforløb med elever og samarbejdsmøder for skilsmisseforældre og udarbejder ugeskemaer for familier med brug for hjælp til struktur i hverdagen. Hun har også været tovholder for en del familier, der fik støtte fra flere forskellige tilbud i det offentlige system.
- En del forældre fortæller, at det har været en stor hjælp med en, som kender tilbud og muligheder på tværs af sektorerne, som kan tage med til møder i for eksempel kommunens familiesektion, Statsforvaltningen, til lægen og så videre - og være en støtte både under og efter mødet, siger sektionsleder Rikke Toft.
'Socialfaglig brobygger'
Hun tilføjer, at skolesocialrådgiveren på den måde også fungerer som en ’socialfaglig brobygger’ mellem skoler og forvaltning, hvilket bidrager til et godt samarbejde og forbedrer kommunikationen mellem de forskellige aktører i barnets og familiens hverdag.
Under pilotprojektet kommunens første skolesocialrådgiver Anita Hove-Olesen siden 1. februar 2015 virket på tre skoler i Holstebros midtby-skoledistrikt. Yderligere fire socialrådgivere begynder den 15. august 2016 fire andre skoledistrikter som såkaldte ’fremskudte socialrådgivere’.
Planen er at daginstitutionerne i disse distrikter også bliver del af projektet. Den enkelte socialrådgiver tilknyttes 1-2 skoler og områdets dagtilbud blandt andet for at sikre sammenhæng i overgangen fra dagtilbud til skole.
Også specialområdets skoler og daginstitutioner får tilknyttet en ’fremskudt socialrådgiver’, og hensigten er, at ordningen skal udvides til at omfatte hele Holstebro Kommune inden for en periode på to år.
mk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.