
HORSENS: Undersøgelsen, Horsens Kommune og Hospitalsenheden Horsens står bag, omfatter ældre, der er blevet indlagt via akutafdelingen på medicinsk, kirurgisk og ortopædkirurgisk afdeling.
- Vi har i hjemmeplejen konstant fokus på, hvad der kan forebygge indlæggelser på hospitalet, således, at hvis en borger indlægges på sygehuset, er der også en grund til det. Og når en indlæggelse er nødvendig, sørger vi samtidig for – qua vores udskrivelseskoordinatorer – at være klar til at give den fornødne hjælp i hjemmet, således at borgeren så hurtigt som muligt kan udskrives efter endt behandling, siger Inger Buhl Foged, leder af myndighedsafdelingen i Horsens.
Hun tilføjer, at de praktiserende læger også har været repræsenteret i undersøgelsen, da de sammen med hospitalet og kommunen udgør et vigtigt trekløver i forebyggelse af ikke nødvendige indlæggelser.
Ifølge Inge Pia Christensen, der er chefsygeplejerske på Hospitalsenheden Horsens, er de +75-årige valgt, fordi denne gruppe er særlig sårbar:
- En borger, som brækker hoften, kan være særdeles velfungerende i sit eget hjem men kan under en hospitalsindlæggelse hurtigt miste daglige færdigheder og kontrollen over sin egen situation. Risikoen for, at der opstår komplikationer under en indlæggelse, er også altid til stede. Derfor er der stort fokus på dels at undgå indlæggelse, hvis borgeren kan få hjælp på anden måde eller gøre indlæggelsen så kort som mulig, hvis den fortsatte hjælp kan gives i hjemmet. Jo ældre borgeren er, jo større er risikoen for at blive slået ud af den vante kurs og miste overblik og færdigheder.
Borgere, der indlægges på Akutafdelingen, kan opholde sig der fra 0-48 timer. Er der tale om kendt eller mere alvorlig sygdom, flyttes borgeren straks videre til den relevante afdeling.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.