dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi
Foto: Finn Frandsen, Polfoto.

Hovedstaden og København i parløb om psykisk syge børn

En ny samarbejdsmodel mellem København og Hovedstaden skal sikre mere gennemsigtighed
1. JUN 2015 10.02

KØBENHAVN / HOVEDSTADEN: Når region og kommune arbejder godt sammen, får anbragte børn og unge med psykisk sygdom et bedre og mere sammenhængende behandlingsforløb. Det er tanken med en ny samarbejdsmodel, som medarbejdere ved døgninstitutionerne under Center for Socialpædagogik og Psykiatri i Socialforvaltningen og Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Region H netop er gået i gang med at prøve af.

Den nye model er tænkt som en hjælp til at systematisere samarbejdet omkring den unges behandlingsforløb og skabe en fælles forståelse af den unges udfordringer. Derfor lægger modellen op til en mere systematisk mødestruktur, hvor teamet omkring den unge både i psykiatrien og på døgninstitution og eventuelt forældre og sagsbehandler så tidligt i forløbet som muligt mødes.

- Det handler om at skabe fælles fodslag og tilgange i forhold til den unge og familien. Vi opprioriterer systematikken og den tidlige indsats for på den måde at være på forkant med de uforudsigelige ting, der kan ske i behandlingsforløb med børn og unge med psykisk sygdom, forklarer Mette Sjøstrøm, som er projektleder for det toårige projekt Indsats på tværs, der er sat verden for at udvikle og afprøve den nye samarbejdsmodel.

Fælles viden i begge lejre
Den nye samarbejdsmodel skal blandt andet være med til at sikre, at forældrene løbende bliver inddraget i deres børns behandling.

- Hvis samarbejdet halter, så føler forældrene tit, at de selv skal finde ud af, hvordan systemerne hænger sammen. Det skaber stor bekymring og frustration, og det påvirker de unges sindstilstand. De kan altid mærke, når forældrene er ulykkelige og kede af det. Et velfungerende samarbejde betyder meget i forhold til den unges mulighed for at komme på fode, mener Tove Bech, som er socialrådgiver i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center på Bispebjerg Hospital.

Den nye model har desuden fokus på at skabe øget viden om handlemuligheder i henholdsvis psykiatri og socialforvaltning.

- I begge lejre skal vi have fælles viden om og forståelse for de rammer, vi hver især har for vores arbejde med de unge. Fx er det vigtigt, at vi i psykiatrien kender til kriterierne for tvang på døgninstitutionerne, ligesom det er vigtigt for personalet på døgninstitutionerne at kende Psykiatriloven og de rammer, vi arbejder inden for, både når det gælder indlæggelse og tvangsindlæggelse, understreger Tove Bech.

Den nye samarbejdsmodel skal stå sin prøve i et halvt år, hvorefter den justeres og implementeres som et supplement til den eksisterende samarbejdsaftale mellem Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Region Hovedstaden og Center for Socialpædagogik og Psykiatri.

 

rp

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/hovedstaden-og-koebenhavn-i-parloeb-om-psykisk-syge-boern

GDPR