Den forventede stigning i antal flygtninge, som Udlændingestyrelsen meldte ud i weekenden - 17.000 i stedet for 12.000 flygtninge i 2016 - svarer alt i alt til godt 41 pct.
Den samlede stigning dækker over både små og langt større stigninger i de antal, de enkelte kommuner skal forberede sig på at tage imod. Men ser man på fordelingen mellem de fem regioner, tegner der sig et klart billede med Region Hovedstaden som regionen, der er udset til den største forholdsmæssige stigning:
Komunerne i Region Hovedstaden er udset til at gå fra 1928 til 3268 flygtninge næste år. En stigning på over 69 pct. Mens Region Nord lige holder sig på gennemsnittet - godt 41. pct, så placerer de andre tre regioner sig med 33, 34 og 37 pct. stigning.
At København denne gang har mistet sin status som nulkommune og nu skal modtage 335 flygtninge i 2016 i stedet for nul giver en del af forklaringen.
Mere velstående nordsjællandske kommuner skal som tidligere nævnt bidrage i langt større grad - Gentofte går fra 117 til 294 flygtninge - svarende til en procentuel stigning på hele 177. Rudersdal får en 90 pct. stigning fra 124 til 214 og Lyngby-Taarbæk en stigning på 97 pct. - fra 101 til 198.
I den aktuelle fordeling er der stadig fire vestegns-kommuner, der ikke skal tage imod nyankomne flygtninge: Albertslund, Brøndby, Høje-Taastrup og Ishøj.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.