ESBJERG: Lovgivningen på social- og beskæftigelsesområdet er så svær at gennemskue, at det afspejles i høj grad i antallet af de sager, som Ankestyrelsen ændrer, når borgerne klager. Det skriver JydskeVestkysten.
Ankestyrelsen har netop opgjort tallene for Esbjerg Kommune, og samlet set omgøres næsten hver fjerde af de afgørelser, der træffes af sagsbehandlerne i den kommunale forvaltning. På området for sygedagpenge ser det endnu værre ud, idet 34 pct. - eller godt hver tredje - omgøres.
Ifølge formanden for Social & Arbejdsmarkedsudvalget, Henrik Vallø (K), følger de høje procentsatser imidlertid tendensen på landsplan. Klagerne over afgørelser efter sygedagpengeloven handler hovedsageligt om klager fra borgere, der er utilfredse med, at kommunen har stoppet for udbetaling af sygedagpenge. Henrik Vallø erkender, at der er tale om høje omgørelsesprocenter, men peger samtidig på, at kommunerne landet over ofte må afvente og famle sig lidt frem efter, hvor Ankestyrelsen kan tænkes at lægge sit snit.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.