
Regeringens udspil til en reform af erhvervsskolerne skal blandt andet sikre flere undervisningstimer, bedre mulighed for at læse videre, klare adgangskrav og en fortsat indsats for at skaffe flere praktikpladser.
- Unge, der vælger en erhvervsuddannelse, vælger en vej med mange gode job- og karrieremuligheder. Skal de unge have øjnene op for det, skal kvaliteten af uddannelserne forbedres. Vi vil skabe erhvervsuddannelser med et højt fagligt niveau og et attraktivt socialt miljø. Det skal gøre dem til førstevalg for mange flere unge, siger undervisningsminister Christine Antorini (S).
Regeringens udspil skal medføre, at mindst hver fjerde af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse efter 9. eller 10. klasse i 2020. I 2025 skal tallet være oppe på hver tredje. Derudover skal flere, der påbegynder, også gennemføre. I dag er det næsten halvdelen, der falder fra undervejs, men i 2020 skal 60 pct. gennemføre og i 2025 skal det være 67 pct. Regeringen vil desuden måle på, at tilliden og trivslen på erhvervsskolerne øges.
I alt prioriteres ca. 3 mia. kr. i perioden 2014-20 til initiativerne i reformen af erhvervsuddannelserne.
Regeringen begynder nu de politiske forhandlinger omkring indholdet af reformen. Målet er, at der bliver indgået en politisk aftale inden jul.
kil
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.