

VESTHIMMERLAND: I dag begynder retssagen mod de 12 ansatte på opholdsstedet Solhaven i Farsø i Retten i Aalborg. Ifølge DR skal i alt 110 vidner i vidneskranken i en sag, der kommer til at strække sig over syv måneder.
I alt indeholder anklageskriftet 75 tiltalepunkter, og samtlige 12 anklagede er tiltalt for overtrædelse af den grove voldsparagraf, som har en straframme på op til seks år. Derudover er fem tiltalt for ulovlig tvang, én for beskadeligelse af andres ting og forstanderen for trusler mod vidner.
Blandt andet anklages medarbejderne for at have tvunget en anbragt til at gå rundt kun iført underbukser og en anden til at sidde på en skammel i mange timer uden mad og drikke.
Forstanderen nægter sig ifølge DR skyldig i anklagerne.
Dom i marts
Sagen startede i februar 2012, hvor Vesthimmerlands Kommune politianmeldte Solhaven for magtmisbrug af de anbragte unge.
I marts i år rejste anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi tiltale mod i alt 12 personer med tilknytning til opholdsstedet for 66 tilfælde af grov vold eller tvang begået mod 18 unge, der har opholdt sig på institutionen fra 2005 til 2012. I juni udvidede politiet tiltalen med yderligere otte anklagepunkter.
I sidste uge kom det frem, at Solhaven, som ellers var en af landets største institutioner af sin art, er gået konkurs, og overtages af en fond.
Sidste retsmøde er planlagt til den 31. marts 2014.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.