dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi
Uledsagede flygtningebørn besøger kunstmuseet Louisiana i Humlebæk. (Foto: Lars Krabbe, Polfoto)

I Roskilde taler de om børn i stedet for flygtninge

Roskilde Kommune har haft held med at få alle uledsagede flygtningebørn i enten job eller uddannelse, og en stor del af succesen skyldes retorik.

ROSKILDE: Antallet af uledsagede flygtningebørn, der søger om asyl i Danmark, er stigende, og det stiller store krav til kommunernes integrationsindsats. I Roskilde Kommune har de flere års erfaring med de uledsagede mindreårige, og den viden er medvirkende til, at de har stor succes med at få de nytilkomne unge i job eller uddannelse.

Da kommunen i 2015 gjorde status på de 74 børn og unge, som var i gang med integrationsforløbet, var alle i uddannelse eller beskæftigelse som alt fra medicinstuderende til pizzabagere, fortalte Bent Hansen, der er specialkonsulent for Roskilde Kommune, på KL’s Integrationstræf.

Han vil ikke lægge hovedet på blokken og sige, at det samme gælder for de 81 uledsagede mindreårige, som er i gang med integrationsforløbet i 2016, men det er hans indtryk, at de klarer sig lige så godt.

Taler om børn – ikke flygtninge
Én stor del af indsatsen i forhold til de mindreårige flygtninge handler om retorik, fortalte Bent Hansen til de omkring 700 fremmødte på konferencen. Der er nemlig stor forskel på, om man omtaler de nyankomne som børn eller flygtninge.

- Vi tager udgangspunkt i et moderne børnesyn, for det har betydning på, hvordan lokalsamfundet betragter dem. Der er stor forskel på, hvordan folk reagerer på ordene ‘børn’ og ‘flygtninge’, for sidstnævnte bliver af nogle anset som noget farligt, der får grundværdien til at falde, forklarede Bent Hansen.

Derudover lægger medarbejderne i Roskilde vægt på ikke at gøre de uledsagede mindreårige til ofre. For selvom mange af dem har traumatiserende oplevelser med sig i bagagen, gør man dem en bjørnetjeneste ved ikke at tale til dem som almindelige børn og unge, fortalte Bent Hansen.


dknyt var til stede på KL’s Integrationstræf i Kolding den 13. september.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/i-roskilde-taler-de-om-born-i-stedet-for-flygtninge

GDPR