
Fire kommuner, Odense, Ringsted, Vordingborg og Randers har siden 2010 haft særlig fokus på at støtte unge mødre, og det har vist sig at være en rigtig god ide. Det oplyser Randers Kommune.
Ud over en social gevinst for både mor og barn, resulterer hjælpen i en betydelig økonomisk gevinst. Således viser en cost-benefit analyse, som Rasmus Højbjerg Jacobsen fra CBS har lavet, at investeringen i udsatte unge møde giver et seks gange så højt afkast som en tilsvarende investering i statsobligationer. Og at samfundet sparer næsten 160.000 kroner for hver eneste ung og sårbar enlig mor, som får hjælp til at blive selvforsørgende.
De unge mødre, der deltager i projekterne i de fire kommuner, kommer overvejende fra familier uden tradition for uddannelse. Og ser man på statistikken har de markant højere risiko for ikke at få en uddannelse, at ende på livslang offentlig forsørgelse, ligesom der er større risiko for, at deres børn på sigt havner i samme situation. Men støtten, de unge mødre får gennem i projekterne, kan hjælpe dem med at bryde mønsteret, så de fx kommer i gang med en uddannelse.
Både de økonomiske og de sociale erfaringer fra projekterne blev onsdag præsenteret på en konference på Christiansborg.
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.