Borgere, der udskrives fra hospitalerne tidligt og nogle gange inden, de er behandlet færdigt, giver kommunerne mange ekstra opgaver. Og dem skal regeringen have øget fokus på. Det mener KL i kølvandet på historien om, at ældre udskrives fra hospitalerne for tidligt og kastes rundt i sundhedssystemet, fordi plejehjem og træningscentre ikke er gearet til at gribe dem efter udskrivelsen.
- Det er vigtigt, at der centralt (fra statens side, red.) sker en opprioritering af indsatsen i kommuner blandt andet med fokus på de nye opgaver, som kommunerne løfter, og de kompetencer, det kræver.
Sådan siger Thomas Adelskov, formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg i en skriftlig kommentar til Ritzau. Ifølge ham er det en udfordring i kommunerne, hvis borgerne ikke er færdigbehandlede, når de bliver udskrevet fra sygehusene.
KL regner da også med at udarbejde en plan for det nære sundhedsvæsen, hvor der bliver mulighed for at skabe en mere sammenhængende indsats og langsigtet udvikling for, hvilken rolle det nære sundhedsvæsen skal have i de kommende år.
- Hvad udvalgsarbejdet og planen nærmere skal indeholde, er en drøftelse, som KL tager med regeringen, lyder det fra Thomas Adelskov.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.