dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi
I næste uge indledes retssagen mellem Københavns Kommune og Arbejdsmarkedsstyrelsen om den såkaldte Farvergade-sag
17. OKT 2012 7.00

KØBENHAVN: Til december kan der sættes det endelige punktum i en flere år lang strid mellem staten og Københavns Kommune. På mandag i næste uge starter en retssag mellem hovedstaden og Arbejdsmarkedsstyrelsen om, hvorvidt den aktivering der foregik i den såkaldte Farvergade-sag var lovlig eller ej.

- For os er det en meget principiel sag om forholdet mellem kommune og stat. Det er vigtigt at slå fast, at en statslig styrelse ikke bare kan hæve penge hos en kommune, hvis de er uenige i deres arbejde, som Arbejdsmarkedsstyrelsen gjorde, siger Thomas Thellersen Børner, direktør i kommunens beskæftigelses- og integrationsforvaltning til dknyt.

Staten fastholder et tilbagebetalingskrav på 60 mio. kr. for uretmæssigt udbetalt refusion. Men kommunen mener, at den har overholdt loven, og at staten derfor ikke kan forlange pengene tilbagebetalt.

Styrelse er afventende
Derfor stævnede København i juli 2011 Arbejdsmarkedsstyrelsen. Efter mere end et års indledende spilfægterier, skydes det formentlig endelige opgør nu i gang.

- Vi finder ikke, at et tilbud, som altovervejende består i jobsøgning på egen hånd, opfylder betingelserne i loven om at være opkvalificerende til arbejdsmarkedet. Det er nu op til landsretten at tage stilling til dette spørgsmål. Det afventer vi nu, siger kontorchef Vibeke Dalbro fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Arbejdsmarkedsstyrelsens oprindelige krav om tilbagebetaling på 390 mio. kr. var udmøntet som en beskæring af den løbende tilførsel af statspenge. Men i maj 2011 opgav styrelsen langt størstedelen af kravet.

Tilbage står nu kampen om 60 mio. kr. Retssagen forventes at vare i seks til otte uger, og en afgørelse kan derfor falde i december.

Optimisme på rådhuset
Forvaltningsdirektøren fra København husker på, at styrelsen led nederlag i første del af slaget. Han er tryg forud for den næste tids retsproces.

- Vi konstaterede med glæde, at Arbejdsmarkedsstyrelsen opgav deres oprindelige krav på 390 millioner. Vi har stor tillid til, at Landsretten vil frafalde de sidste 60 millioner kroners tilbagebetaling, siger Thomas Thellersen Børner.

Farvergadesagen hedder som den gør, fordi den udsprang fra det kommunale jobcenter i Farvergade i København. Sagen handler om, hvorvidt Københavns Kommune handlede efter loven, da de aktiverede ledige ved at lade dem skrive ansøgninger hjemmefra og så blot lade dem møde op på jobcenteret en enkelt time om ugen.

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/koebenhavn-moeder-staten-i-retten-paa-mandag

GDPR