dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Kommunaldirektøren til politikerne: Sig, at I ikke vidste noget
Kritikken mod Nyborg Kommune fortsætter. Den seneste afsløring er, at kommunaldirektøren bad politikerne sige til pressen, at de ikke vidste noget.
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Kommunaldirektøren til politikerne: Sig, at I ikke vidste noget

Afsløringerne om Nyborg Kommune fortsætter. Seneste er, at kommunaldirektøren har bedt politikerne lukke i og sige at de ikke vidste noget, hvis pressen ringer.

NYBORG: Julefreden har sænket sig over langt de fleste kommuner, hvor den kommende storm Pia nok er den største hovedpine rundt om i landet, hvis overhovedet. Men ikke i Nyborg. Her er det en helt anden storm, der først og fremmest trækker mørke skyer over kommunen.

Siden BDO-rapporten med kritik af kommunens specialiserede børne- og ungeområde blev offentliggjort den 5. december, har flere medier afsløret kritiske forhold, som kun har gjort vinden mere tiltagende. Blæsten fortsatte igår med at slå ind mod Nyborgs Rådhus med uforandret styrke.

Nu viser det sig, at kommunaldirektør Tim Jeppesen den 13. december har bedt politikerne lukke i og sige, at de ikke vidste noget om problemerne, hvis pressen ringede. Det skriver TV2 Fyn.

Det beskriver BDO-rapporten

Revisionsvirksomheden BDO har udarbejdet en rapport, hvor virksomheden har analyseret tilstanden i Nyborg Kommunes specialiserede børne- og ungeområde. Rapporten blev bestilt af kommunens byråd i sommer.

Den 5. december blev rapporten offentliggjort. I rapporten beskrives flere alvorlige bekymringer og ulovlige forhold.

Der er eksempler på mangelfuld og langsommelig sagsbehandling, manglende opfølgning på sager og handling på underretninger, forråelsesadfærd og utilstrækkelig ledelse.

Rapporten har betydet, at flere medarbejdere på området er blevet hjemsendt. Samtidig får borgmesteren og udvalgspolitikere massiv kritik, fordi andre rapporter, notater og årsberetninger viser, at politikerne har kendt til problemerne på området i mindst syv år.

Du finder et link til rapporten i denne pressemeddelelse fra Nyborg Kommune. 

Kilde: DK Nyt, BDO, Fyens Stiftstidende, TV2 Fyn.

Det er ellers tidligere kommet frem, at både borgmester Kenneth Muhs (V) og Nyborgs social- og familieudvalg har kendt til problemerne i syv år. Ligeledes har borgerrådgiveren i sine årsberetninger for 2021 og 2022 beskrevet bekymringer om flere af de ulovlige forhold på området. Beretninger, som blev fremlagt for byrådet.

"Efter økonomiudvalget talte vi om, at det måske kunne være godt for alle i byrådet, at vi lige hjalp hinanden med at kommunikere sådan nogenlunde i samme retning, så vi ikke stritter i mange forskellige retninger," skriver kommunaldirektør Tim Jeppesen i mailen til politikerne. Han foreslår bl.a., at politikerne svarer medierne, at de (politikerne, red.) ikke var orienteret om problemerne, før byrådet bestilte BDO-rapporten. Men det er som sagt en løgn. TV2 Fyn har forholdt ham kritikken, og han svarer, at han er blevet klogere.

  - Jeg er også blevet klogere af det notat, vi fik udarbejdet onsdag (den 13. december, red.). Nogle oplysninger er nye for mig, og det var derfor, vi skrev, som vi gjorde, da vi formulerede den vejledende Q&A til byrådets politikere for mere end en uge siden, siger han.

Tim Jeppesen blev ansat som kommunaldirektør den 1. februar 2023 og har derfor ikke været ansat, da bl.a. borgerrådgiveren gav sine årsberetninger i 2021 og 2022. Han har dog været direktør, da byrådet i sommer besluttede at få lavet en ekstern rapport om problemerne på området. 

Socialministeren meldes på banen

Stormvejret har blæst kritikken helt til Christiansborg. Tidligere har folketingsmedlem og tidligere socialminister Mai Mercado (K) kritiseret borgmester Kenneth Muhs og opfordret til, at nuværende socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) går ind i sagen.

Hun har bedt ministeren "indhente en redegørelse på baggrund af den skandale i Nyborg Kommune med bl.a. forældre til børn med handicap, der ikke har fået den hjælp, de har behov for og krav på." Spørgsmålet fremgår på Folketingets hjemmeside.

Det samme har folketingsmedlemmet Karina Adsbøl (DD). Den 15. december bad hun ministeren svare på, hvilke initiativer hun vil tage for at rette op på socialområdet i Nyborg. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Avisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Pernille Rosenkrantz-Theil, og ministeren har ifølge Fyens Stiftstidende heller ikke svaret på spørgsmålene endnu.

 

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.