
HOLSTEBRO: Hvad gør du, hvis du får viden eller mistanke om vold eller seksuelle overgreb, som er begået mod et barn eller en ung? Det får medarbejdere og ledere klart svar på i kommunens nye beredskabsplan og handlevejledning. Beredskabet beskriver også, hvilke tegn og signaler man skal være opmærksom og reagere på. Og den understreger, hvor vigtigt det er, at man handler konkret, så børn, unge og forældre får den hjælp, de har brug for.
Formålet med beredskabet er at forebygge og hurtigst muligt opspore, at børn og unge bliver udsat for vold og seksuelle overgreb, oplyser kommunen.
- Fra pressen kender vi jo alle de forfærdelige sager, der har været om overgreb på børn og unge forskellige steder i landet. Dem skal vi gøre alt for at undgå og forebygge. Med dette beredskab er vi kommet et skridt nærmere en tidlig opsporing og forebyggelse af sager om overgreb mod børn og unge, siger formand for børn- og ungeudvalget Morten Flæng (S).
Forvaltningen for Børn og Unge er allerede gået i gang med at implementere beredskabet. Alle ledere af de forskellige afdelinger i Børn og Unge vil blive præsenteret for beredskabet og får en introduktion i, hvordan de kan arbejde med implementeringen i deres egen personalegruppe.
bi
Fakta
- Beredskabet retter sig mod alle medarbejdere og ledere ansat ved kommunen og i private tilbud, der i deres arbejde har kontakt med børn og unge under 18 år.
- Social- og integrationsministeriet har i foråret vedtaget en lovændring (Lov om social service) vedr. beskyttelse af børn og unge mod overgreb. Ifølge denne ændring skal kommunerne lave et beredskab til forebyggelse, tidlig opsporing og behandling af sager om overgreb mod børn og unge. Loven træder i kraft den 1. oktober 2013.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.