dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Kommuner anbringer børn hos familie for at spare

Større fokus på økonomi i kommuners tilgang til anbringelse af udsatte børn
31. OKT 2016 6.16

Flere kommuner er begyndt at fokusere mere på økonomi, når de planlægger, hvordan udsatte børn skal anbringes. Ifølge budgetdokumenter, som Jyllands-Posten har gennemgået, skal flere børn og unge anbringes i deres netværk - hos eksempelvis bedsteforældre.

Det gælder blandt andre Syddjurs Kommune. Her er der fokus på 'øget brug af netværkspleje med henblik på, at reducere udgifterne til anbringelser'.  I Næstved skulle 'billige anbringelsesformer som netværkspleje' bidrage til at holde budgettet i 2015.

Udgifterne ved at anbringe i netværksfamilier, der er ulønnede, er typisk under 200.000 kr. om året. Prisen i en almindelig plejefamilie er cirka det dobbelte.

Selv om det er bredt anerkendt, at det er bedst for nogle børn at være anbragt i netværket, balancerer kommunerne på kanten af loven. Det mener Inge Bryderup, der er professor ved Institut for sociologi og socialt arbejde på Aalborg Universitet.

- Ifølge loven skal man altid anbringe ud fra en undersøgelse af det enkelte barns behov. Man gør det stik modsatte, hvis man af princip anvender familie- eller netværkspleje, siger hun til Jyllands-Posten.

Også Anne-Dorthe Hestbæk, der er forskningschef for Børn og Familie i SFI, finder kommunernes praksis betænkelig.

I Syddjurs Kommune fastholder formanden for udvalget for familier og institutioner, Per Ziedler (LA), at barnets tarv altid kommer først. 'Ellers får forvaltningen med mig at bestille, siger han.

Ritzau

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/kommuner-anbringer-born-hos-familie-for-at-spare

GDPR