Nedslidte rengøringsassistenter og udbrændte lærere får i mindre og mindre grad mulighed for over en længere periode at blive genoptrænet eller omskolet via revalidering. På otte år er antallet af mennesker i revalidering næsten halveret. En ny analyse fra CABI - Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats viser, at i løbet af 2004 var 30.500 ledige i revalidering, og otte år senere i 2011 var antallet faldet til 16.800. En af forklaringerne er, at revalidering ofte er en temmelig lang proces på i gennemsnit 34 uger, der koster kommunekassen mange penge.
- Der er ingen tvivl om, at økonomien i kommunerne spiller en rolle, og revalidering er et instrument, man kan skrue ned for, når økonomien strammer. I nogle kommuner kommer revalidering først i spil, når alt andet er udelukket, siger Ellen Jensen, der er seniorkonsulent hos CABI, til Ugebrevet A4.
Revalidering er lidt af en investering for en kommune. Blandt andet fordi revalideringsydelsen til borgere på 30 år og derover er lige så stor som dagpengene - 17.073 kroner om måneden. Det bliver hurtigt en stor udgift for kommunen, idet over halvdelen af alle forløb med revalidering varer mere end et år.
tsp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.