KØBENHAVN: For at holde udgifterne nede giver mange kommune ansøgerne til sociale ydelser mindst muligt – og justerer først op, hvis borgerne efterfølgende får medhold i en klage til det sociale nævn. Problemet er så alvorligt, at Statsforvaltningen Midtjylland har måttet indskærpe over for kommunerne, at de skal følge loven. Det skriver Berlingske.
- Det kan ikke nytte noget, at nogle kommuner bevidst lægger sig på et minimum og derfor accepterer et større antal klager. Det har vi skrevet til dem, for det mener vi ikke er lovligt, siger chefkonsulent Martin Basse fra Statsforvaltningen Midtjylland, hvor man har fundet fejl i knap hver tredje af de afgørelser, borgerne har klaget over.
Den høje fejlprocent viser ifølge lektor i socialret ved Aalborg Universitet Nina von Hielmcrone, at kommunerne bevidst bruger ankesystemet som en prøve på, hvor lidt de kan spise borgerne af med – på bekostning af deres retssikkerhed:
- Og det må man ikke, siger hun.
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.