KØBENHAVN: Langt størstedelen af de tusinder af kommunalt ansatte, som er blevet fyret på grund af nedskæringer, modtager ikke tilstrækkelig hjælp til at komme videre til et nyt job. Det skriver Ugebrevet A4 på baggrund af en rundspørge blandt de syv største fagforbund, der organiserer kommunalt ansatte. Hjælp og opkvalificering til afskedigede medarbejdere kaldes for 'outplacement' - eller på dansk: 'genplacering'. Formålet er at få den afskedigede videre til et nyt job, og outplacement-forløbet kan blandt andet bestå af uddannelse, kurser, udarbejdelse af cv, jobansøgning, analyse af jobmuligheder og mødeteknik.
Formanden for KL's Løn- og Personaleudvalg, Michael Ziegler (K), understreger, at kommunerne ikke har pligt til at tilbyde outplacement. Kommunernes stramme økonomi bærer en stor del af skylden for, at så få afskedigede tilbydes outplacement.
- Hvis man skal give et tilbud om outplacement, skal det jo finansieres. Og jeg kan godt forstå, hvis der er nogle kommuner, som ikke kan finde penge til det. Hvis man skal finansiere det, kan det jo være, at man skal ud og nedlægge endnu flere stillinger for at få kabalen til at gå op, siger Michael Ziegler.
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.