Det skal være slut med den seniorjobordning, der giver ledige krav på et kommunalt job, hvis de har opbrugt deres dagpenge og er højst fem år fra efterlønnen. Det mener landets 98 kommuner, der vil have ordningen skrottet eller lavet fuldstændig om.
- Det er et problem, at man kan banke på hos rådhuset, og så har man retskrav på at få et job, uanset om man har kvalifikationer, vi kan bruge eller ej, siger formanden for KL's løn- og personaleudvalg, Høje-Taastrup-borgmester Michael Ziegler (K).
Selv om det er staten, der dækker hele kommunens lønudgift til seniorjobbene, vil kommunerne alligevel gerne af med den gratis arbejdskraft. Det skyldes ifølge Michael Ziegler blandt andet, at kommunerne kun må bruge den til opgaver, der ellers ikke ville blive gjort og ikke berører kommunernes kerneopgaver. Dermed skal kommunerne i mange tilfælde opfinde nye job som eksempelvis at vaske vejskilte.
Seniorjobordningen blev aftalt i 2006 og trådte i kraft i 2008. Frem til 2012 var under 500 danskere i seniorjob. Siden da er ordningens omfang eksploderet, så der ved udgangen af 2016 var over 4000 i seniorjob.
Da ordningen blev etableret, aftalte partierne bag ellers at genforhandle ordningen, hvis flere end 1500 personer benyttede den. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) oplyser til Børsen, at regeringen endnu ikke har taget stilling til, om den skal foreslå ændringer i seniorjobordningen.
Socialdemokratiet er ifølge partiets beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen villig til at undersøge,om ordningen har vokset sig for stor, og opfordrer regeringen til at indkalde til forhandlinger. Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted peger i stedet på, at kommunerne skal gøre mere for at få ledige ud på arbejdsmarkedet frem for i seniorjob.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.