To af tre adspurgte kommuner siger, at der i det første halvår af 2014 er kommet flere unge i gang med uddannelse eller job sammenlignet med det første halvår af 2013 på grund af kontanthjælpsreformen. Det viser en rundspørge, som Jyllands-Posten har foretaget blandt landets 94 jobcenterchefer. 55 af dem har svaret.
Kontanthjælpsreformen har betydet, at kontanthjælpssatserne for unge under 30 år er blevet sat ned, typisk fra godt 10.500 kroner til SU-niveau, som for en udeboende over 25 år er på cirka 5700 kr. Samtidig kræves det nu, at de unge skal arbejde for kontanthjælpen i såkaldte nyttejob, skriver Jyllands-Posten.
Avisens rundspørge viser også, at mange af jobcentrene oplever, at unge, der møder op for at få kontanthjælp, 'vender om i døren', når de hører om betingelserne med lavere ydelser og nyttejob. Det gælder for 87 pct af de kommunale jobcentre.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.